Ta bilen och res genom Sverige

Nu under Coronatiderna, när det inte är helt säkert att resa utomlands än, varför inte passa på att ta med familjen och resa runt omkring i Sverige med bil. Det finns väldigt mycket att se i det avlånga Sverige som lätt glöms bort när utlandsresor ofta prioriteras. Du kan välja mellan att bo på hotell som många är barnvänliga och också Corona-anpassade. Barnen kanske tycker att det är roligt att bo i en stuga, antingen i en husby eller på en camping. Många campingar ligger vid en sjö och det brukar finns lekland, fotbollsplan och mycket mera. Barn hittar ofta lätt nya vänner och på en camping är det extra lätt. Campingplatser brukar också ha en mindre restaurang och en butik som säljer det mesta du behöver under din tid där.

Husvagn och husbil

De flesta barn tycker nog att det är spännande att semestra med sin familj i en husvagn eller husbil, och kunna stanna till var som helst. Husvagnar och husbilar går smidigt att hyra om du inte har en själv. Innan det är dags att resa i väg, kan du och din familj äta något gott, titta på nätet vad som är intressant för alla att se, sedan gör du och din familj en rutt där allas intressen ingår. Från norr till söder eller från söder till norr, från öst till väst eller väst till öst. Med husvagn och husbil kan du stanna var du vill, dock smidigast är det med husbil, de kan du parkera lättare än med en husvagn. För barnen är en campingplats att föredra, då kan barnen vara ute och leka hela dagarna, förutom när familjen ska iväg på äventyr. Här nedan kommer några förslag på trevliga sommarvägar.

Kalmar-Simrishamn-Ystad

För de som åker en bit av den här sträckan ofta brukar den kännas lång och tråkig, men är du på semester och har tid kan du njuta av den vackra naturen. Sväng av mot Brösarp och fortsätt till Ystad, där kan du gå i Kurts Wallanders spår, spatsera på alla små gator med kullersten för att titta på alla mysiga hus staden har.

Runt Vänern

Vänern är som bekant Sveriges största sjö, och under en semesterresa med bil runt den lär du se och upptäcka mycket, och du kan också ta avstickare inåt landet. Om du väljer att köra småvägar ser du Vänern nästan hela tiden och det finns fina badstränder du kan stanna till på, ta fram matsäcken och doppa dig. Det finns även trevliga små kaféer vid vägarna. Nu under Corona kan vissa tyvärr vara stängda men några har anpassat sig efter pandemin. Hos dem kan du köpa en kopp kaffe, och kanske de har våfflor med grädde och sylt. Stanna gärna till i Kristinehamn och titta på Picassostatyn och slussarna i Trollhättan är även de ett måste.

Vättern runt

En annan trevlig bilresa är Vättern runt. Under nästan hela resan ser du vackra Vättern som skiner vackert i solen. Stanna till i Gränna och se hur polkagrisar tillverkas, och köp gärna med dig några att ha på vägen. I Gränna finns även en badstrand och en fin campingplats som ligger precis intill Vättern. På kajen finns flera mysiga restauranger och glassbarer. Fortsätt upp till Askersund och ströva omkring på kajen där. Kanske du sover över på en camping där eller ett av deras mysiga hotell. Upplev Sverige och ha en trevlig bilsemester!