Hemester kan också vara givande

Nu är det andra året som Coronapandemin pågår och du kan inte resa utomlands vilket du kanske är van vid. Hemester är ett begrepp som kom till under Coronapandemins första år. Nu är det semester hemma i Sverige som gäller, och varför inte passa på att upptäcka vackra Sverige nu när det är ett passande alternativ. Du kan upptäcka mycket intressant och sommaren kan bli en av de bästa du upplevt. Passa på att ta bilen på en rundresa och se det du länge velat, men som du inte sett eftersom en resa utomlands alltid varit förstahandsval. Här nedan kommer några trevliga tips på en hemester.

Picknick

Det är vanligt att försöka göra så mycket som möjligt på semester, du vill hinna med att göra både det ena och det andra. Att planera en utlandsresa tar tid, du ska leta efter en resa som passar dig och din plånbok. Det ska packas och kanske handlas nya badkläder, solkräm och annat som behövs för en solsemester.

I år kan du börja din första semesterdag med att sova så länge du vill. Du har bestämt dig för att ha en picknick, antingen med din familj eller en vän. Packa en stor korg med jordgubbar, goda mackor med lite extra på, en sallad, kaffe och något nybakat till. Ta även något kallt att dricka, en bra bok eller ljudbok och badkläder. Cykla ner till stranden eller en park där det går att hålla avstånd.

Vandra och sov i tält

Googla på vandringsleder eller besök Svenska turistföreningen för att få tips om trevliga vandringsleder. Då kan du antingen hitta någon i närheten av där du bor eller någonstans där du kan ta bilen, eftersom bilen är det bästa färdsättet så länge pandemin pågår. Se till att du har ordentliga kängor, bra klädsel och en packning med det viktigaste. Ta gärna med tält och sovsäck för en härlig natt ute i naturen.

Sov över på en herrgård

Varför inte bo på en svensk herrgård? De som tar emot gäster under pandemin har coronasäkrat så du sitter och äter med rätt avstånd och de tar inte emot lika många gäster som vanligt. Välj en herrgård som ligger vackert vid en sjö eller en park, där du kan gå en vandringsled. Vissa herrgårdar erbjuder spa för dem som tycker om att få härliga och avkopplande behandlingar. Om du bokat för en weekend är det vanligt med en trerätters middag den dag du checkar in. Vissa herrgårdar har även en kvällsbuffé med snacks av alla de slag. På morgnarna finns en frukostbuffé uppdukad, med allt du önskar till frukosten. Dag två bjuds det också på en trerätters middag och en snackbuffé för att avsluta sista dagen med en frukostbuffé. Efter en helg på en herrgård bör du vara helt avkopplad.

En regnig eller molnig dag

Om vädret inte är det bästa, är besök på ett museum eller ett berömt hem aldrig fel. För dig som har familj är det ofta ett omtyckt resmål. Befinner du dig i Stockholm kan du besöka Astrid Lindgrens hem som ligger på Dalagatan. För dig som bor eller tänkt resa till Värmland är ett besök hos Selma Lagerlöfs Mårbacka alltid trevligt. I Dalarna finns även Carl Larssongården i Sundborn och i Mora hittar du Zorngården. Detta är bara några småplock av vad du kan se och uppleva i Sverige, så ha nu en härlig hemester!